Presentació

Tània arriba el juliol de 1973 a Alfarràs convidada per la germandat del Caragol Blanc. Amb el seu amic Bert, que té catorze anys com ella, esdevé la peça clau en el desvetllament del secret guardat pels ibers a la Roca Sobirana, sota el castell de la Suda al turó de la Seu Vella de Lleida. L´any 1937, uns investigadors enviats pel Tercer Reich hi havien trobat el darrer testimoni dels ilergetes, el poble gairebé esborrat del mapa per l´exèrcit romà feia més de 2000 anys. Però els arqueòlegs de Hitler no havien pogut endur-se aquest testimoni per causa de la Guerra Civil (1936-1939). Algú, però, sabia on s´amagava el missatge escrit pels últims descendents d´Indibil i Mandoni al segle XIII en començar a construir-se la Seu Vella. ¿Qui sap si el document no serviria per descodificar un alfabet encara no desxifrat? ¿Els permetria localitzar exactament Iltirta, la capital dels ilergetes, i la seva ciutat immortal Atanagrum? Tània i el seu amic Lambert descobreixen la veritat després de salvar innombrables obstacles i de fugir dels descendents d´aquells nazis malvats.

12 Comentaris

 1. Sara Jové diu:

  Hola a tots!

  M’ha encantat la idea de que s’hagi escrit un llibre sobre Lleida, la Seu Vella i els Ibers, tots ells grans oblidats de la literatura i la història.
  Quan l’hagi llegit ja us diré que m’ha semblat.

  Petons

  ... 17 març, 2010
 2. núria clua diu:

  hola des d’ Alfarràs!
  Estic molt contenta que s’ hagi possat Alfarràs al mapa i sobretot amb una història com aquesta.
  M’ ho estic passat mol bé llegint el llibre i recordant molts racons del poble.
  La meva familia es d’ Alfarràs de quasi sempre i estic trobant la història fantàstica.
  Molts records i veniu a Alfarràs ..
  núria

  ... 24 març, 2010
 3. Mateu diu:

  Ho he passat molt bé recordant indrets i anècdotes passades, alhora que seguia aquest viatge intrigant que em duia a un passat poc conegut per mi de la història de les nostres terres… Estaré atent a una possible continuació … Ànims per l’escriptor!

  ... 27 març, 2010
 4. pau arnó diu:

  El llibre és molt bonic, m’he l’estic llegint i m’agrada molt!!

  Enhorabona!! :)

  ... 28 març, 2010
 5. Jaume Arnó Satorra diu:

  Enhorabona pel llibre i per la presentació … va ser tot un èxit!. Ara ja tinc ganes de llegir-me el llibre i disfrutar-lo. A reveure.

  ... 28 març, 2010
 6. teresita arno diu:

  Moltíssimes felicitats!! La presentació del llibre va ser un èxit, els que et coneixem ens vam emocionar perquè ens vam sentir una mica protagonistes de la teva història.
  Desitjo que et vagi molt bé en aquesta aventura literària que has començat.Quan m’hagi llegit el llibre ja enparlarem. Una abraçada.

  ... 30 març, 2010
 7. jaume solsona diu:

  Enhorabona per aquest magnífic treball. Soc un enamorat de la novela històrica o de la història novelada i francament m’ha encantat el llibre. Espero amb moltes ganes la segona part… Felicitats Ramon.

  ... 7 abril, 2010
 8. jordi rubinat diu:

  Felicitats i èxit en aquest projecte,espero que sigui el primer de més que n´escriuràs, jo de moment espero que m´arribi. Una abraçada

  ... 10 abril, 2010
 9. Marc diu:

  Encara no l’he llegit però l’argument i la història de la que tracta el llibre m’entusisasma! Espero comprar-lo aquest Sant Jordi!

  ... 12 abril, 2010
 10. Andreu diu:

  El llibre sembla força interessant, el regalaré per Sant Jordi. A l’apartat de plànols veig que surt Ivars de Noguera i Montderes, hi passa part de l’acció?

  ... 12 abril, 2010
 11. Maria diu:

  FELICITATS pel llibre, el llegirem.
  M’agradaria saber perquè heu posat en la portada la imatge del llop de Huelma, deu ser pel llop d’Iltirta?
  Clar, per saber-ho primer s’ha de llegir el llibre, el llegirem.

  ... 14 abril, 2010
 12. Lluís Capacete diu:

  El teu comentari…Una bona novela d’aventures, divertiva, agil i amb nervi narratiu que no decau en cap moment. La història es imaginativa, amb diverses fonts d’interessos i esta ben construida, també hi ha moments que l’escriptura ultrapassa la narració d’aventures aconstant-se a descripcions gairebé poètiques. Mol aconseguida i molt recomanable, jo m’ho he pasat molt bé llegint-la. Enhorabona

  ... 23 agost, 2010

Escriu un comentari